Salı, Nisan 11, 2006

EN İYİ DOST


Bu sıralar yalnızım.Kalabalıklar arasında yürüyen,tek başına biri işte..Ne yapacağımı bilmiyorum?Karar aşamasındayım.Ama dünyam ve ahiretim için hangisi benim için hayırlı, kestiremiyorum?

Bazen kendimi denizin karşısında buluyorum aniden!Uzun uzun öteleri seyrediyorum.Martıların sesi,esen meltem rüzgarı biraz olsun rahatlatıyor içimi..Gel görelim o da fazla sürmüyor..

Dertlerimle başbaşa kalıyorum geceleri.Uykum kaçıyor birden!Rabbimin kapısını çalıyorum,ellerimi kaldırıyor dua ediyorum.Yüreğimi ona açıyor, ona iltica ediyor,ona sığınıyor ve sadece ondan istiyorum.Ve rahatlıyorum..

"Bilmez misin ki, göklerin ve yerin hükümranlığı Allah’ındır. Sizin için Allah’tan başka ne bir dost, ne de bir yardımcı vardır."Bakara suresi/107

Rabbim! Sen benim melce'im,
sen benim sahibimsin.
Hem evvelsin,hem ahirsin.
Sana olan muhabbetim,
Ömür boyu bitmesin!

9 yorum:

ladybird dedi ki...

Hakkinizda hayirlisi olsun..hem dunya hem ahiretiniz icin en dogru karari alirsiniz ins..

Boyle zamanlarda iman gucumuz ile ayakta durabiliyoruz yoksa icinde bulundugumuz bazi sorunlarla bogusurken "depresyondayim" diye gezerdik Allah korusun..

life dedi ki...

İnş. hakkınızda hayırlısı olur.Kendinizin çözemediği bir problemse fikirlerine güvendiğiniz insanlarla istişare yapmanızı öneririm.Eğer yardım edebileceğimiz birşey varsa tartışalım, belki bir faydamız dokunur da sevaba gireriz sayenizde...

hicanka dedi ki...

sorunların en kısa zamanda çözülür inş.
Lâkin böyle anlarında kendi göre güzellikleri var...

Adsız dedi ki...

"...Olur ki hoşunuza gitmeyen bir şey, sizin için hayırlıdır ve olur ki, sevdiğiniz şey de sizin için bir şerdir. Allah bilir de siz bilmezsiniz." (Bakara Suresi, 216)

Kararınız hayırlı kapılar açsın inş.

Hayâl dedi ki...

En sıkıntılı olduğumuz anlar Rabbimize kendimizi en yakın hissettiğimiz anlar olur birden...Rahata erdiğimizde derdimizi özleriz...Derdimiz olmayınca uykularımız kaçmaz...Derdimiz olmayınca gecelerimiz aydınlanmaz...Derdimi seviyorum...Ve herşeyde bir hayır vardır deyip,kazaya rıza gösterip,sonucu bekliyorum sabırla...Dilerim derdiniz size derman olur...

Ali Kahya dedi ki...

Dost istersen Allah yeter. Evet o dost ise, herşey dosttur.
Yârân istersen Kur'an yeter. Evet ondaki enbiya ve melâike ile hayalen görüşür ve vukuatlarını seyredip ünsiyet eder.
Mal istersen kanaat yeter. Evet kanaat eden, iktisad eder; iktisad eden, bereket bulur.
Düşman istersen nefis yeter. Evet kendini beğenen, belayı bulur zahmete düşer; kendini beğenmeyen, safayı bulur, rahmete gider.
Nasihat istersen ölüm yeter. Evet ölümü düşünen, hubb-u dünyadan kurtulur ve âhiretine ciddî çalışır.

Ebrûlî dedi ki...

Sizin için en hayırlı olacak kararı alırsınız inşallah.

emircan dedi ki...

Dua,temenni,tavsiye ve paylaşımlarınız için Allah hepinizden razı olsun.Önemli bir durum yok hamdolsun.Gecenin bir anında gönlümden geçenler,satırlara dökülmüş biranda.İnşallah hayırlı olanı,rabbim müyesser kılar..

cenkunal dedi ki...

Dörtlük güzel olmuş hocam.
İnsan zaman zaman böyle değişik halet-i ruhiyeler yaşayabiliyor.