Cumartesi, Nisan 08, 2006

MEVLİD KANDİLİ


Rabiulevvel ayının 12.günü,alemlere rahmet olarak gönderilen iki cihan güneşi,Hz.Peygamber(s.a.v)bu dünya'ya teşrif ettiler.Müslümanlar tarafından işte bu gece mevlid kandili olarak kutlanır.

Yüce Yaratıcı'nın insanlığa gönderdiği en son Peygamber Hz.Muhammed Mustafa (s.a.v)dir.O'nun taşıdığı mesaj evrenseldir.Allah,rahman sıfatının bir gereği olarak,Hz.Muhammed(s.a.v)'i tüm insanlığa rahmet olarak göndermiş,bütün insanlığında bu rahmet pınarından nasibini almalarını murad etmiştir.

Dinimiz hem inanç,hem de ahlak dinidir.En güzel ahlak sahibi olarak da Hz.Peygamberi(s.a.v)tanıtmıştır.Peygamberimiz bir hadislerinde "Güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim."buyurmuşlardır.Bir başka hadiste ise,"Sizin en hayırlınız,ahlak bakımından en iyi olanınızdır."buyurmuşlardır.Rabbim cümlemizi Peygamber ahlakıyla ahlaklanan insanlardan eylesin.Muhakkak'ki onlar hem dünyada hem ahiretde kurtuluştadırlar.

Hayatımızın rehberi,örnek şahsiyeti,Peygamber efendimizi daha yakından tanımalı,getirdiği evrensel mesajı anlamalı,anlatmalı bunun için de onun hayatını daha fazla okumalı,hayatımızda da örnek almalıyız.

Bu vesileyle;Yarın gece inşallah idrak edeceğimiz kandilinizi bugünden tebrik eder,dualarınızı istirham ederim.Rabbim şefaatinden bizleri mahrum bırakmasın.

5 yorum:

ladybird dedi ki...

Mevlid kandiliniz mubarek olsun..

cenkunal dedi ki...

Tüm İslam Alemi'nin ve sevgili Emircan hocamın mevlid kandilini buradan tebrik ediyorum...

tahin dedi ki...

Tum musluman aleminin ve musluman kardeslerimin kandili mubarek olsun. Dualarimizda birbirimizi unutmayalim inshallah.
Sizlerden ozel bir dua rica ediyorum; su an tedavi goren ve yarin ameliyata girme ihtimali olan anneannem icin hayirlisiyla ameliyati atlamasi ve iyilesmesi icin ayrica dua ederseniz cok sevinirim.. Allah razi olsun.

emircan dedi ki...

Allah kendilerine acil şifalar versin.

tahin dedi ki...

amin, inshallah emircan kardesim.
Allah razi olsun