Cumartesi, Nisan 29, 2006

NEREYE KADAR FEDAKARLIK?

Sayın Hüseyin Gülerce'ninhttp://www.haber7.com/haber.php?haber_id=153362 buradaki değerlendirmesini okuyunca,beni bir düşünce aldı.

Sayın yazarın fikirlerine kısmen katılmakla birlikte maalesef büyük çoğunluğuna katılmıyorum.Temelde tespitleri,uslübu doğru bulmakla birlikte; getirdiği örnek ve önerilere kesinlikle katılmıyorum.

"Neden üst bürokrasiye getirilen, getirilmek istenen insanların hep eşlerinin başları örtülü çıkıyor? Belki böyle bir ölçünüz yok; ama bu konuda yanlış anlaşılmalara fırsat vermeme hassasiyetinizin olması gerekmez mi?"Özellikle bu cümlesini çok yadırgadım.

Hayır gerekmez efendim neden gereksin?Ülkemiz sosyal,demokrat,laik hukuk devletiyse'ki öyledir, gerekmez.

"Demek, renklilik isteği yok, demek farklılıklara şans yok"bu cümle de beni çok düşündürdü.Bir yanda başörtülü bacılarımız üniversitelere giremezken,yeni yeni kamusal alanlar icad edilirken,imam hatiplerin önü kapanırken renklilik istemeyen kim acaba diye sormazlar mı?

Daha fazla demokrasi,insan hakları,özgürlük,hukuk istemek ülkemizin birliğini,dirliğini,istakrarını,huzurunu kaçırmak mı demek?Elbette hayır.Diyalog,hoşgörü elbet gerekli hatta elzem.Ama bunu yaparken de bence sınırları,başlangıcı,sonucu belli olmalı.Sonra diyalog karşılıklıdır.Tek taraflı diyalog olur mu?

3 yorum:

tahin dedi ki...

Bu ulkede aktif musluman istemiyorlar. Muslumanlar istedikleri kadar diyalog, hosgoru desin; istedikleri ya da istemedikleri (!) kadar taviz versin; aktif olarak siyasal, sosyal, bilimsel hayatin icinde olduklari muddetce istenmeyecekler ve onleri her zaman kesilecek.

Bu ulkede ancak sesini cikarmayan, "onlarin" istedigi sekilde muslumanligini yasayana (!) yasam hakki var. O da ancak asagilamalara, cehalet suclamalarina maruz kalma sarti ile.

Muslumanlara cok gorev dusuyor. Herkesten daha cok okumalilar, kendilerini herkesten daha cok gelistirmeliler. Ve bence yeri geldiginde cekinmeden seslerini yukseltmesini de bilmeliler. Tavizle, sunepelikle hic bir yere varilmaz. Musluman hak yemez ama hakkini da yedirtmez!

Adsız dedi ki...

Hocam,sizi medyatenkitlerine transfer edebiliriz.

emircan dedi ki...

Transfer teklifiniz için teşekkür ederim;-)