Perşembe, Nisan 13, 2006

RAVZA-İ MUTAHHARA

Rasulullah efendimiz:"Evimle minberim arası cennet bahçelerinden bir bahçedir."buyurmaktadır.Bir başka hadiste ise;"Benim şu mescidimdeki bir namaz,(mescid-i haram)dışında diğer mescidlerdeki bir namazdan bin kat daha hayırlıdır."buyurmuşlardır.

Ya Rasulullah!Bu gönül senin dergahını,senin minberini,senin cennet bahçende namaz kılmayı arzular.Senin hasretinle bu gönül yanar.Bab-us selamdan girip huzuruna ulaşmayı;"Selam sana ey kerim peygamber,çok şefkatli ve merhametli yüce rasul,Allah'ın rahmet ve bereketi üzerine olsun" demeyi ister..


Sonra hemen yanı başlarında medfun olan dava arkadaşlarına selam vermeyi; "Selam sana ey Rasulullah(a.s)'ın halifesi Ebu Bekr es-Sıddik,ve Selam sana ey İslam'ı ızhar edip,yücelten,adaletle ve doğrulukla hüküm veren Hz.Ömer el-Faruk" demeyi arzular..

Sonra Cennet-ul bakiye uzanıp "selam size ey mü'minler yurdunda bulunanlar" demeyi,onları ziyaret etmeyi..Hurma bahçelerinin arasından kuba mescidine ulaşmayı,oradan cuma mescidine gitmeyi...
Rabbim ne zaman tekrarını nasip eder acaba?

4 yorum:

Adsız dedi ki...

inşallah en kısa zamanda.
gönülden isteyen herkese.

Hayâl dedi ki...

AMİNNNNN...BÜTÜN KALBİMLE VE KAİNATIN ZERRELERİ ADEDİNCE AMİİİNNN....

ladybird dedi ki...

aminn.Rabbim bizlere de nasip etsin..

pur dedi ki...

Allah herkese nasib eylesin..
bir de şöyle müjdeli bir hadis-i şerif var: "Kişinin din kardeşine şevk ve muhuhabbetle bakması, benim mescidimde bir sene itikaf yapmasından daha hayırlıdır"