Çarşamba, Nisan 05, 2006

SARHOŞ..


Birçok haber sitelerinde okuyup,bugün de haber bültenlerinde tekrarını seyredince, içimden bunu da yazayım dedim.Belki bir çoğunuz aynı benim gibi bu habere rastlamışsınızdır.Ancak toplumun kanayan bir yarası olduğundan,bloğuma aldım.

Habere konu olan;ünlü mankenlerden,Deniz Akkaya idi.Gecenin ilerleyen saatinde bir bardan eğlenip ,çıkmış.Evine dönecek.Zil zurna sarhoş.Ama hiç tereddüt etmeden direksiyonun başına geçip yol almaya başlamışken,bir an da karşısına Trafik ekipleri çıkınca olan olmuş.123 promil alkollü çıkmış.Traji-komik tabloda böyle ortaya çıkıyor zaten!

Manken hanım sarhoş vaziyetde iki üniversite bitirdiğinden dem vursa da,yansıttığı tablo hiç de öyle değil. Başlıyor çevresindekilere,görevlilere,medya mensuplarına hakaretler yağdırmaya.Sonuç olarak;muhtemelen ifadesi alınıp serbest bırakılmıştır.

Bu haberi izlerken dinimizin bu konuyla ilgili hükmü,içkinin haram kılınması hatırıma geldi.Cahiliye döneminde de içki çok tüketilen bir meşrubatdı.Bakınız;dinimizin içki ile ilgili hükmü nedir?.

Bu konuyla ilgili Yüce Allah şöyle buyurmuştur:"- Ey iman edenler! (Aklı örten) içki (ve benzeri şeyler), kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak, şeytan işi birer pisliktir. Onlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz.22"Maide suresi/90

Rasulullah(s.a.v)de:"Sarhoşluk veren tüm içecekler,haramdır."buyurdu.Muttefekun Aleyh Hadisler/Yeme ve İçme Bölümü/1353

Hal böyle iken,üstelik sağlığa da zararlı olan bu mereti insanlar neden içerler,anlamış değilim?

8 yorum:

hicanka dedi ki...

zevk insanları hep peşinden sürüklemiştir eğer ki zevkleri kontrol altında tutmak istiyorsak iradeyi kullanmamız gerekir. İrade ise kuvvetli ideallerle gelişir. yoksa zevkler peşinde bir anda tüm ömür biter.

Adsız dedi ki...

Bu haber benim de dikkatimi çekti,
İzledikten sonra şöyle bi yorum yaptım kendimce...artık doğru olanı göremiyorlar...
Kalplerinin kararmış olması mı acaba bu olayın tekrar etmesine neden;
?

Hayâl dedi ki...

İnsanlar kendilerini rezil etmek ve komik duruma düşürmek için içiyorlar bence...Geçenlerde bir sarhoş haberi de ben izlemiştim.Alkollü araba kullanan adam kaza yapmış ve başından yara almıştı. Başı kanıyordu.Polisler ambulans çağırdılar. Ambulans gecikince sarhoş şöyle ilginç bir tehdit savurdu :" Kan kaybından ölürsem, hepinizi öldürürüm ." :)))

emircan dedi ki...

Zaten meselenin aslı da Allah'ın kullarına vermiş olduğu akıl ve cüz'i iradeyi kullanamamakta yatıyor.Nefsi tezkiye eden,takayyud altında tutan,terbiye eden hakiki imandır.

Günahlar kalpleri karartır,başka başka günahların kapısını aralar,Allah muhafaza..

Gülsek mi ağlasak mı ben de anlamıyorum inan?Gerçekten traji-komik sahneler.Adam öldükten sonra nasıl öldürebilir ki?;-)

Adsız dedi ki...

Konu dışında bişey sorabilirmiyim;
Cevap almadan soruyorum:Size neden hocam diye hitap ediyorlar?

emircan dedi ki...

Bana o şekilde hitap edenlere sorarsanız ,daha doğru olur sanırım.

Ali Kahya dedi ki...

hocam, hoca da, o yüzden öyle hitap ediyoruz.

Adsız dedi ki...

Bu Hilal de kimmiş ya?