Perşembe, Temmuz 27, 2006

KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN


"Andolsun size kendinizden öyle bir Peygamber gelmiştir ki, sizin sıkıntıya uğramanız ona çok ağır gelir. O, size çok düşkün, müminlere karşı çok şefkatlidir, merhametlidir."

Üç ayların ilki olan Receb’in ilk Cuma gecesi Regaib Kandilidir.Yüce Allah’ın ilahi ihsan ve manevi hediyelerinin diğer zamanlardan daha çok tecelli etmesi, samimi kalple Allah’a yönelenlerin affedilmelerinin ümit edilmesi ve müminlerce gönülden arzulanması sebebiyle bu geceye “Regâib” denilmiştir.

Bu aylara "Çok sevaplı ibadet ayları" diyen Bedüzzaman şöyle işaret ediyor :"Her hasenenin sevabı başka vakitte on ise, Receb-i Şerifte yüzden geçer, Şaban-ı Muazzamada üç yüzden ziyade ve Ramazan-ı Mübarekte bine çıkar ve Cuma gecelerinde binlere ve Leyle-i Kadirde otuz bine çıkar." (Şualar, 416)

İdrak ettiğimiz mübarek Regaib Kandili vesilesiyle, ruhumuzu karartan kötü duygu ve düşünceleri kalplerimizden atalım. İbadetin zevkinden bizi mahrum eden nefsin kötü arzularını frenleyelim. Gönül dünyamızı bulandıran haset, kin, düşmanlık gibi kötü duygulardan temizleyelim.

Kandiliniz mübarek olsun...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

kandiliniz mübarek olsun.
dularınız kabul olur inş.

evet gönül dünyamızı kn ,düşmanlık ,haset gibi duygulardan temizleriz inş.
hakkını vererek eda edebilmek duasıyla...

hayırlı kandiller...

Bâd-ı Sabâ dedi ki...

Son parağraf ne de güzel yazılmış; değinilen hususlar muzdarip olduğum hastalıklardır açıkcası, sanki bir reçete misali..

Alıntı yapıyorum buraya,

"İdrak ettiğimiz mübarek Regaib Kandili vesilesiyle, ruhumuzu karartan kötü duygu ve düşünceleri kalplerimizden atalım.

İbadetin zevkinden bizi mahrum eden nefsin kötü arzularını frenleyelim.

Gönül dünyamızı bulandıran haset, kin, düşmanlık gibi kötü duygulardan temizleyelim."


:o)

Sağolun abi, teşekkür ederiz iyi dilekleriniz için. Biz de sizin mubarek gecenizi tebrik ediyoruz.