Cumartesi, Aralık 16, 2006

YAĞMUR DUASI


İçecek ve kullanacak suyu olmayan; hayvanları, bahçe ve tarlaları sulayacak kuyu ve nehir suları bulunmayan veya suları ihtiyacı karşılamaya yeterli olmayan bir yerdeki halkın, yağmur vermesi için Allah'a yalvarması, dua etmesi caizdir. Yağmur duası Peygamber Efendimiz ve onun halifeleri tarafından da yapılmıştır.

Hazreti Aişe (R.A.)'den nakledilmiştir:
Bazı kişiler, yağmur yağmadığı için kuraklıktan sıkıntıya düştüklerini Peygamber Efendimize söylemişler, bunun üzerine Peygamber Efendimiz:
- "Yağmursuzluktan şikayet ediyorsunuz; halbuki Allah Teala; kendisine dua etmenizi emretmiş ve duanızı kabul edeceğini de bildirmiştir." (Ebu Davud, Salât, 260) dedikten sonra Allah'ın izni ile yağmur yağmıştır.

Peygamber Efendimizin bize nakledilen yağmur duası şudur:
*** "Allahümme, eskına ğaysen muğîsen henîen merîen ğadekan mücellilen seyhan ammen tabakan. Allahümme, eskine'l-ğayse ve lâ tec'alnaminelkanitîn. Allahümme, inne bilbilâdi ve'l-ibadi vel-hakkı minel-levâi ve'd-danki ma lâ neş-kü illâ ileyke. Allahümme, enbit lena Ezzer'a edirre lena eddar'a ve eskına min, berakâtissema'i ve enbit lena min berekâtı'l-arzı. Allahümme, inna nestağfiruke inneke künte ğaffaren feersilissemae aleyna midrara."
Anlamı: "Bize yardım eden, içimize sinen, bol ve faydalı olup her tarafı kaplayan ve her tarafı sulayan genel bir yağmur ihsan et.
Allah'ım! Bizi yağmurla sula, bizi ümitlerini kesmiş kimselerden etme. Allah'ım! İllerde,
kullarda ve yaratıklarda öyle bir güçlük ve darlık var ki, senden başkasına arzedemeyiz. Allah'ım! Bizim için ekinler bitir, hayvan memelerini sütle doldur, bizi göğün bereketlerinden sula ve yeryüzünün bereketlerinden bize ürün bitir. Allah'ım! Biz senden mağfiret dileriz. Şübhe yokki sen, çok bağışlayansın. Artık bize gökten bol bol yağmur yağdır."


Kaynak: Ömer Nasuhi BİLMEN, Büyük İslam İlmihali

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Susuzluk Kevser içince gider sonsuza dek. Bu alemde ve ötelerde Kevser'e layık kullardan olalım, inşallah.
Sitenizin kemmiyet ve keyfiyetce daha münbit olması niyazıyla.

emircan dedi ki...

Efendim duanıza ve temennilerinize amin diyor bu vesileyle bloğuma ziyaretiniz ve yorumlarınız için teşekkür ediyorum.Her zaman beklerim.Selamlar

Adsız dedi ki...

cok tesekkurler bu guzel dua icin, aslinda duzenli olarak okusak ne olur, her zaman her yerde yagmur ihtiyaci cekenler var ne de olsa...

emircan dedi ki...

Peygamberimiz bu duayı "yağmur olmadığı zamanlar" okumamızı emretmişler.Okuyun okuyun ama yağmur altında sırılsıklam olursanız karışmam sonra:)
Bu arada ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkürler.Daima beklerim..

suveyda dedi ki...

her zaman her yerde okursak bu duayı şu adam gibi oluruz:)

http://img84.imageshack.us/img84/8651/yagmurtv9.jpg