Çarşamba, Ağustos 09, 2006

RAFTİNG-TREKKİNG-YAMAÇ PARAŞÜTÜ


Rafting yapmaya ne dersiniz?Adrenalin bağımlısı olanlar,kanı kaynayanlar,suyu sevenler!Haydi rafting yapmaya..


Doğal ortamla bütünleşmek,hayatın monotonluğundan kurtulmak,harika manzaralar görmek istiyorsanız yamaç paraşütü birebir..

Günlük yaşamın sıkıntılarını doğada eritmek isteyenler için özel bir alternatif trekking. Eşofman ve yürüyüş ayakkabılarınız, dağ-bayır gezmek için yeterli malzeme.Şehir hayatının karmaşasından kurtulmak, temiz havada doğal hayatı içinde hissetmek isteyenlerin son zamanlarda başvurdukları keyifli bir alternatifleri var: Trekking...

Siz olsanız hangisini tercih edersiniz?

14 yorum:

Adsız dedi ki...

hepsi

tahin dedi ki...

:)
En guvenlisini:P

Adsız dedi ki...

şimdi hepsini tek tek incelemeye alalım:)
rafting yapamam bi kere.sebepleri çok.yüzme bilmiyorum.düşsem bile kurtulma şansım sıfırın altında eksi derece gibi bişey:)artı suya karşı fobim var.daha bi sorun oldu şimdi rafting yapmak.
ama size tavsiye verebilirim:)
çoruh nehrinde çok güzel rafting yapılır.yapmak isteyenelere kılavuzluk edebilirim.bari o işe yarayayım:)

gelelim yamaç paraşütüne.o hiç olmaz.benden uzak olsun:)bunada bahanem hazır hemen:)neymiş o bahane.yükseklik korkum var.zaten geçende kocaman bir taşa çıkma gafletinde bulundum.ellerimin ağrısı hala geçmedi.çıkmasına çıktım korkudan zor indim aşağı:)
bunuda es geçiyoruz.

gelelim trekking olayına.aslında bunada gelmezsek iyi olacak ama neyse:)öyle uzun ve yorucu gezmelere gelemem.5 sene önce yaylaya ayakla gittim.hani güveniyoz ya kendimize.yolda yemin ettim.bir daha 10 sene buraya gelmem diye:)kendime gelmem bayağı bir zor oldu.
öyle uzun olmayacaksa tamam bende gelirim.ben önde gidecem ama arkadan gitmeye tahammül edemem:))

velhasılı kelam bu işler sanırım bana göre değil.ben iyisimi gidip bangi jamping yapayım:))

güven diye bişey yoktur.az heyecan yaparsınız o kadar.cesaretiniz varsa tabi.
benim yok:)

ben tercimi d şıkkından kullanıyorum:)

berra dedi ki...

Öncelikle merhaba
Yeni tanıştığım bloğunuzu Ömer Faruk Tekbilek'in fonda çalan müziği eşliğinde zevkle okudum.
Şimdi gelelim sorunuza.Yüzme bilmediğimi ve her ne kadar fobby derecesinde olmasa da yüksekten çok hoşlanmadımı düşünürsek ilk iki şık benim için pek uygun değil sanırım.Ama yanımda fotoğraf makinam doğal güzelliklerin içinde bir yürüyüşe hayır diyemem doğrusu.Tabi ki çok fazla yürümemek kaydıyla:)

emircan dedi ki...

Anonim,
Balıklama atlamışsın maşallah "hepsi"diyerek..Madem öyle Yamaç Paraşütüyle başla sen;)

emircan dedi ki...

Tahin hanım,
Hepsi güvenli(dir) merak etme.Yeter ki sen karar ver;)

emircan dedi ki...

Suveyda hanım,
Sizde bahane amma çokmuş ha..Yok onu beğenmem,bundan korkarım,diğerinde yorulurum.Siz en iyisi evde oturun.Yok yok iyisimi gidin bangi jamping yapın:))

emircan dedi ki...

Berra hanım,
Öncelikle bloğuma hoşgeldiniz.
Biz yarın sabah 1200 metreye çıkacağız.Biz çok yürürüz ama;)

Suat Saygın dedi ki...

Mumkunse ayagim yere bassin :)

mq dedi ki...

ben de yürümek istiyorum.. geçen yaz babamla harika bir yürüyüşe çıkmıştık dere boyu. kaç kilometre yürüdük bilmiyorum. sonra tepelerdeki ormanlara çıktık. yükseldikçe babam büyükçe bi kaya yuvarlıyordu aşağıya, gümbür gümbür iniyordu dereye.. sonra çeşmenin ilk kaynagından su içtik vs vs. çok güzeldir bizim oralar. bizim oralarda yürümek de çok güzeldir. kurttan kuştan korkmasam tek başıma da çıkarım ama, daha geçen yaz yaylanın yakınına kadar gelen iki kurtu evin balkonundan kendi gozlerimnen gordum.

bizim oraların bikaç resmi için;
hendesi.blogspot.com a bakabilirsiniz. trekking seçenler için tavsiye edilesi yerler...

Ali Kahya dedi ki...

hocam trekkingi severim, yaparım da zaman zaman. mesela bir defasında 1 saatlik bir yürüyüş için çıktığımızı ve 6 saat sonra deliler gibi eve döndüğümüzü hatırlıyorum 2 arkadaşla. gittiğimiz yerler ve ilerledikçe yeni yerleri keşfetmek çok hoşumuza gitmişti.

bir defasında da patika yolu takip edildiğinde 2-2,5 saat sürecek bir mesafeyi tepeden taş yuvarlanması gibi inmiştik 45 dakikada :)

istanbulda da yapıyorum bazen. en son taksim meydanından fatih yavuz selime kadar yürümüştüm.

güzeldir yürümek...

emircan dedi ki...

Suat bey,
Ayağınız yere basacaksa trekking en uygunu:)

emircan dedi ki...

Montargisli quentin,
Linkini verdiğiniz blogdaki resimlere baktım çok hoş.Yıllar önce birkaç arkadaşla beraber bir hafta boyunca o yaylalarda tatil yapmış çok eğlenmiştik.
Ayrıca bloğuma da hoşgeldiniz..

emircan dedi ki...

Ali kardeş,
yazınız bana yıllar önce iki kuzenimin bir yayladan diğer yaylaya yürüyerek gittikleri günü hatırlattı.Bir dağdan diğer dağ derken akşam olmuş.Bir bakmışlar ki amcalarının bulunduğu yaylaya ulaşmışlar.Tabii o akşam amcalarından iyi bir dayak yemişler her ikiside:)

Siz allahtan yine eve dönmüşsünüz:)