Pazar, Eylül 24, 2006

İFTAR DUASI


İftar vaktinde şu duayı okumak sünnettir:
"Allahümme leke sumtü, ve bike âmentü, ve aleyke tevekkeltü, ve alâ rızkıke eftartü, ve savmel'ğadi min şehri ramazane neveytü, fağfir lî ma kaddemtü ve mâ ahhartü"

Anlamı: "Allahım, senin rızan için oruç tuttum, sana inandım, sana güvendim, senin rızkınla orucumu açtım. Ramazan ayının yarınki orucuna da niyet ettim. Artık benim geçmiş ve gelecek günahlarımı bağışla!"

6 yorum:

emircan dedi ki...

Acıktım galiba:)İftara daha var.

Ama ramazan münasebetiyle ay boyunca ramazanla ilgili bloğumda birşeyler yayınlama fikri aklıma geldi.İlk aklıma gelende "iftar duası"oldu.Bunlar belki herkesin malumu veya kısa süre içerisinde ulaşılabilecek bilgiler.Ama benim ki; öncelikle kendi nefsime olmak üzere hatırlatmaktan ibarettir.

Siyah Zambak dedi ki...

iyi düşünmüşsünüz,demek ki bu ay sizin blogdan epeyce istifade edebileceğiz,allah razı olsun,madem böyle bir şeye niyet etmişsiniz size bir şey sorayım bari:)

oruçtan fazla etkilenmemek için yani ayılıp bayılmamak için bir dua var mıdır acaba?

emircan dedi ki...

Bildiğim kadarıyla öyle bir dua yoktur.Yalnız oruçtan etkilenmemek derken bu etkilenme ayılıp bayılmaya kadar varıyorsa zaten;öyle bir kişinin oruç tutup tutmaması konusunda "müslüman,inançlı bir doktordan sağlık raporu alınarak ve sağlığına kavuşunca kazasını yapmak kaydıyla" tutmaması yönünde cevaz verilebilir.

Adsız dedi ki...

güzel bir düşünce bizde istifade etmiş oluruz. hayırlı ramazanlar.

suveyda dedi ki...

şu duayı edeceğimiz saat bir an evvel gelsede duayı etsek.

iftara 2 saat kala:)

emircan dedi ki...

Gülce hanım,
size de hayırlı ramazanlar.
Suveyda hanım,
Hayırdır dün sesin çıkmıyordu.Bugün acıktın galiba:)

Hamiş:Bazı arkadaşlar hanım,bey vs.gibi ifadelerden hoşlanmıyorlar.Eğer böyle rahatsızlığı olanlar varsa ikaz edebilirler.