Cuma, Eylül 15, 2006

KOMŞUYA İYİLİK YAPMAK


305. İbni Ömer ve Aişe radıyallahu anhüma'dan rivayet edildiğine göre Resülullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
"Cebrail bana komşuya iyilik etmeyi tavsiye edip durdu. Neredeyse komşuyu komşuya mirasçı kılacak sandım."

Cumanız mübarek olsun.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

sizede hayırlı cumalar

apartman hayatında komşulardan o kadar kopuk yaşıyoruzki. herkes işine gücüne koşturuyor. rahatsız edermiyim diyede fazla yanaşamıyorum. daha girişken olmak lazım sanırım.

emircan dedi ki...

Özellikle büyük şehirlerde toplum hayatında "komşuluk"kavramı kalkmış maalesef.Ama bu şiarı,dinimizin emrini yaşatmak gerek.Haklısınız,daha girişken olmamız gerek belki.

Siyah Zambak dedi ki...

geçen aylarda yan binada ki komşumuz oturmaya gelmişti. problemleri de vardı,biraz anlattı..onun için çok üzülmüştüm.ve lafının sonunda da şöyle söyledi:

kaç gündür boğazımızdan bir lokma ekmek geçmiyor.

utancımdan kahrımdan ölebilirdim.helallik diledim,diledim,diledim...telafi etmeye çalıştım.ama kendini öyle bir saklamış ki kimseye belli etmemek için,anlamak mümkün değil,sonunda da heralde canına tak deyince söyleyiverdi.

Allah bizi affetsin.

emircan dedi ki...

"Komşusu açken kendisi tok olan bizden değildir."buyurmuşlar Efendimiz(a.s).Kim bilir çevremizde ne kadar o tip insanlar varda bilmiyoruz,görmüyoruz.Rabbim bizleri o şuurda olan mü'min kullarından eylesin.