Pazar, Aralık 03, 2006

HAYATIN İÇİNDEN


Dün akşam bir arkadaşın evine ailece oturmaya gitmiştik.Sağolsunlar bizi çok iyi karşıladılar,misafir ettiler.Ama öyle bir sigara içiyorlar ki;içimiz dışımız sigara oldu.İşin açıkcası,dumanaltı olduk.Hatta pasif içici konumuna düştük.Ya bir şey de diyemiyorsun ama o kadar sigara içilir mi?Hep üstümüze sinmiş,içimize işlemiş...



Neticede bugün küçük oğlumu doktora götürmek zorunda kaldım.Zaten kendisinde bronşit var.Birkaç gündür öksürüyordu gerçi ama dün o ortamda daha da fenalaştı.Zaman zaman müdahale edip çocuğumu eşlerimizin oturduğu kısıma gönderdiysemde fayda etmedi.Zaten orada da sigara içen başka bir bayan daha varmış!!"bu arada biz gerici olduğumuz için böyle haremlik,selamlık şeklinde otururuz:)"

Velhasılı kelam bugün yavrumu aldım doktora götürdüm.Ateşi 39-40derecede seyrediyordu.İlaçlar v.s ancak akşamdan sonra biraz rahatlar gibi oldu.Ama ne yiyorsa kusuyor,çok halsizleşti.İnşallah kısa sürede toparlar kendisini.

Bu kafaylada doktordan çıktım hemen veliler toplantısına katıldım.Öğretmen arkadaşlarla beraber çocuklarımın eğitimiyle ilgili görüş alışverişinde bulunduk .Faydalı bir görüşme olmuştur umarım.



Akşamda Fenerbahçe-Galatasaray maçı vardı .Doğru düzgün seyretme imkanım olmadı ama yine yenilmişiz 2-1:((Böyle bir hafta sonunun tuzu biberi oldu işte ne yapalım?:)Allah beterinden saklasın efendim.Şimdiden iyi bir hafta diliyorum herkese...

12 yorum:

İbn-i Sina dedi ki...

Allahtan acil şifalar dilerim..

Adsız dedi ki...

haremlik-selamlığı dini hassasiyetleri gözeterek uygulayanların bir emanet olan bedene karşı bu kadar acımasız davranması anlıyamıyorum.
hocam kusura bakmayın ama ev sahibiymiş şuymuş buymuş bir çocuğun yanında sağlığını etkileyecek kadar sigara için kim olursa olsun şiddetle karşı çıkmalıyız.
yazık değil mi şimdi o çocuğa?

emircan dedi ki...

İbn-i sina,
Allah razı olsun.

Masuda,
Size katılıyorum.Biz de makul çerçevede durumu izah ettik.Ama biraz da anlayış olması gerek değil mi?

Ebrûlî dedi ki...

Misafir odalarına da sigara yasağı fena olmaz aslında..

Allah şifa versin..

suveyda dedi ki...

geçmiş olsun Emircan bey, nasıl şimdi, iyidir inş.
maalesef işte herşeyi düşünüyoruz, gerekirse vatanı kurtarıyoruz ama işte bu kadar basit şeyleri düşünemiyoruz.

dedem gibi adamı odadan kovacaksın ki anlasın:)

maç işi boş işler, izlemesenizde bişey kaybetmezsiniz, izlesenizde bişey kazanmazsınız, zaten yenilmişsiniz:)

sağlık hepsinden önemli.
acayip tecrübeli konuşuyor şu anda:)

emircan dedi ki...

Ebruli hanım haklısınız aslında çok iyi olur.Neticede orasıda bir kapalı alan.Duanıza amin diyor,teşekkür ediyorum.

Teşekkür ederim Suveyda hanım.Biraz toparlandı sayılır ama hala tam düzelmedi.İnşallah düzelir.
Zaten dedelerimiz gibi olabilseydik problem kalmazdı.Eski insanlar bir başka onların yerini dolduramıyoruz işte:)
Maç işleri boş işler tamamda arada bir göz atıyoruz işte böyle fazla fanatik değilimdir yani:)
Bu arada size de geçmiş olsun.Galiba siz de rahatsızlanmışsınız?

Adsız dedi ki...

geçmiş olsun emircan bey!düşüncesiz insanlar çok.misafirliğe gidilen evdede şikayet etmek ayıp kaçacağından katlanmışsınız.
acil şifalar

Unknown dedi ki...

Emircan Bey geçmiş olsun. Toplum içinde sigara içmemek de içirmemek de lazım ama.Hem herkes o hassasiyeti göstermiyor hem müdahale edince de ters tepkiler alabiliyorsunuz. Allah şifa versin. Gericilik midir değil midir bilmem ama biz ne zaman bir misafirliğe gitsek kadın erkek birlik te oturmaya kalkışsak bile kısa bir süre sonra kendiliğinden bir gruplaşma oluyor. Bu fıtratımızda var ben ce rahat edemiyoruz. Bu arada yaktın bizi Galatasaray,ne yaparsa yapsın ama bizi en azından fenerbahçelilerin diline düşürmesin :o)

emircan dedi ki...

Kaf-nun,duha,angel;
geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim.

emircan dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Emircan Bey, gecmis olsun. Umarim su aralar daha iyidir yavrunuz. Biz cocukken de evde babam ve annem cok sigara icerlerdi. Hele kis mevsiminde pencereler de acilmazdi, odanin ici yere cokmus bulutlar varmis gibi olurdu. Simdi torunlarinin yaninda icmiyorlar. "Bilmiyorduk o zaman zararli oldugunu" diyorlar. Bakin yasli insanlar bile ogrendiler durumu da hala bu zamanda ogrenemeyenler var ne yazik ki!..

emircan dedi ki...

Teşekkür ederim Sevgi hanım.Çok şükür daha iyi.Haklısınız malesef hala bu konuda milletimiz duyarsız.

Bu arada bloğuma hoşgeldiniz.Daima beklerim.