Pazar, Ocak 14, 2007

NE YAPILMAK İSTENİYOR?

Bizim gibi yüzlercesi var.Mağdur olan,müktesep hakları elinden alınan,hak ve hukuka sığmayan muamelelerle yüzyüze kalan..Çoğu zaman inanmakta gerçekten güçlük çekiyorum.Türkiye gerçekten bir hukuk devleti mi?

Aslında çevremde buna benzer haberleri birebir duymuş hatta kısmende olsa yaşamıştım.Ama bugün yine bu haberi okuyunca;yüreğim burkuldu,inancım zayıfladı..niçin?Ülkemizin geleceği için!Gerçek anlamda demokrasinin olmayışına,insan haklarının ihlal edilmesine,sosyal bir hukuk devleti olarak anılmamıza rağmen hukukla bağdaşmayan hal ve hareketlerin devam etmesine üzüldüm...

10 yorum:

Bâd-ı Sabâ dedi ki...

Salla başını (şapkanı) al maaşını devri sürdükçe, böylesi lüzumsuzluklar sürecektir :(

Bu bakımdan, kendimi bir devrimci olarak tanımlıyorum. Solcu olmanın da faydaları vardır; sistemin ne halin varsa gör dediği yerde konuşmaya başlarsın.

Sistemin kokuşmuş karanlık örümcek beyinli bireylerine hitab olunur. Banane, beni ilgilendirmez diyen çözüm üretme özürlü insanları (memurları) bünyesinde barındıran devlet erkanına ikaz olunur..

Kâzım Mızrak

suveyda dedi ki...

yökün öyle saçma sapan kararları var ki, insan gün geliyor şaşıramaz duruma da geliyor.
işin en kötü tarafı, sen yıllarca emek ediyorsun, çaışıyorsun, çabalıyorsun, varını yoğunu harcıyorsun, harcatıyorsun, birilerinin umudu, birilerinin gururu oluyorsun.gün geliyo, demokrasiden, haktan hukuktan yoksun, bir kaç kendini bilmez yüzünden kara bir duvara tosluyorsun.
örümceğin kimleri sardığı belli, üstelik temizlenecek gibi de değil.

yazıklar olsun!

Bâd-ı Sabâ dedi ki...

@

Sabah yazdığım bu yorumu sert bulduğum sebebiyle silmeyi düşündüm bir ara.. ama yazılmış yazılmıştı. Kalmasını uygun buldum. Böyle bir açıklama düşeyim yine de..

* * *

@ Süveydâ

Katkınız için teşekkür ederiz, teskin oldu sızımız.. Bu tarz sorunları yaşayanlar sadece mevzu bahis haberdeki kardeşimiz değil...

Tamam güzel şeyler de oluyor hayatımızda, öpüp başımıza koyacağımız imkan ve nimetler de dunuyor devlet bize. Bizim meselemiz de devletin bu yüzüyle değil zaten.

Bu millete devlete iki kuruş iyilikte bulunan herkesten Allah râzı olsun.

Bir gecede banka hortumlayanlara, parayı semere yükleyip kaçanlara kaçırtanlara ! kim hesap soracak peki..

Halkın üç kuruşunda gözü olan bir düzen istemiyoruz..

Adsız dedi ki...

ben artık ne yapmak istediklerini dahi anlayamaz duruma geldim bu haberi bende okumuştum ve gerçekten benimde içim burkulmadı değil..ama sanırım böyle bir ülkede bu tip olaylar sıkça tekrar edilecek..beni korkutan bu...

emircan dedi ki...

Kazım bey,hoşgeldiniz efendim.İnsan zaman zaman böyle haksızlıklara maruz kaldığı an veya okuduğu,bir şekilde şahit olduğu zaman;sinir siztemi bozuluyor.Ancak her halukarda ben önce kendi nefsim olmak üzere,sabrı ve hikmeti tavsiye ediyor,haksızlık yapanları rabbime havale ediyorum.Muhakkak en büyük hesap sorucu rabbimdir.

Suveyda,
Çok güzel özetlemişsiniz Suveyda hanım.Gerçekte duvara toslayanlar; hak ve hukuktan nasibini almamış olanlar,kendi vatanında kendi öz evladına üvey evlat muamelesi yapanlar,demokrasiyi kendine maske yapıp,kendi menfaatlerinin peşinde koşanlar olacaktır inşallah..

Divaneabd kardeş,
Rabbim sonunu hayreyler inşallah..

Bâd-ı Sabâ dedi ki...

"Ancak her halukarda ben önce kendi nefsim olmak üzere,sabrı ve hikmeti tavsiye ediyor,haksızlık yapanları rabbime havale ediyorum."

@ Emir Can

Teşekkürler efendim, anlayışınız sebebiyle :) ders almış olduk acizane.. Bir müjde duyduk sesinizden. İnşâ Allah, öyle olacaktır... Mahkeme-i Kübra bekliyor bizi..

Lâkin, bizim gibi kanı deliler için henüz susma vakti değil gibi :) Bizden sonra gelecek olanlara bu bayrağı teslim edebilmeliyiz. Karınca misali yürümeli, kuş misali su yetiştirmeliyiz :)

Yâ sabr,

emircan dedi ki...

Kazım bey kardeşim,
Kimseye ders vermek haddime değil.Bir müjde verme konumunda da değilim maalesef..

Tabi ki karınca kaderince dahi olsa çalışılmalı,sebeplere başvurmalı,haksızlıklara karşı meşru dairede mücadele edilmeli,yerine çakılıp kalmamalı.
Selametle

Bâd-ı Sabâ dedi ki...

@ Emircan

Sizi anlamadım abi, kalın sağlıcakla..

Adsız dedi ki...

Kazım kardeş,
siz değilde sanırım ben sizi yanlış anlamış olabilirim.Jest,mimik ve vurgulamaların olmadığı yerde yanlış anlaşılmalar olabiliyor.Siz gönlünüzü ferah tutun..

Bâd-ı Sabâ dedi ki...

Emir can abi, kalbim çok hassastır :) heran ağlayabilecek kadar.. pek çok kardeşimiz de öyledir elbette. Şuan kendi adıma söz aldığım için, hiç kimse alınmasın :) Kötü bir söz söylerim, sonra acısını kırk gün kalbimde taşırım.

Güzel bir temenni ve duâ duyabilmek umudu ile tekrar geldim buraya, Allah râzı olsun.. Yanlış anlaşılmalar anlayamamalar, veya aradığını umduğunu bulamamalar her zaman olabiliyor.. Birbirimizi teselli edelim.

Hepimiz de gurbet âlemindeyiz, çok zaman yaratılış hakkında münazarada bulunduk sizlerle.. Eskisi gibi ateistce düşünmüyorum artık, kendimi aşmaya günbegün doğrulara ulaşmaya çalışıyorum.

Bu bağlamda size karşı duâ ediyorum, sizi nasıl anladığımı bilemiyorsunuzdur tabi.. Siz de, ben de kendi âlemimizde yaşıyoruz.. meseleyi daha da irdelemeyelim, ve kalplerimize perde olan nefsi su-i zanlarda boğulmayalım :)

Dediğiniz gibi, yazının soğuk yüzü aldatıcı olabiliyor. Son yazınız beni teskin etti, öncesi içimi burkmuştu.. Sanırım beklediğim ilgiyi alakayı bulamamış olmaktan dolayı..

Şeklen, kötü bişey söylenmemiş zaten... Benim hüsn-ü zannım biraz ileri gitmiş galiba :o) Siz de huzûrlu olunuz.. İnşâ Allah bir vesile tekrar gelirim, başka başka konular hakkında yazışırız..

Şu aralar bloğuma son yazımı yazdım diye kabul ediyorum, netten uzak kalmaya ihtiyacım var gibi biraz.. Gözünüz arkada kalmasın sizin de abi, saygıyla sevgiyle.. tebessüm ederim...

Bi ismi Allah,