Pazartesi, Nisan 02, 2007

HUZUR

“Onlar (Allah’a yönelenler), iman eden ve Allah’ı anmakla kalpleri huzura kavuşan kimselerdir. Haberiniz olsun ki kalpler, ancak Allah’ı zikirle huzura kavuşur.” (Ra'd suresi/28’inci ayet).

"Her kim fâni hayatı kendine esas maksat yapsa, zahiren bir cennet içinde olsa da, mânen cehennemdedir. Ve her kim, bâkî hayata ciddî olarak yönelmiş ise, hem dünya hem de âhiret saadetine mazhardır. Dünyası ne kadar fena ve sıkıntılı olsa da, dünyasını Cennet’in bekleme salonu hükmünde gördüğünden, hoş görür, tahammül eder, sabır içinde şükreder.” (Sözler)

4 yorum:

Adsız dedi ki...

HAYIRLI SABAHLAR HOCAM

Kısa bir aradan sonra tekrar bu anlamlı yazılarınızdan istifade edebilmek çok güzel...
Bilindiği gibi:
İman; fikirleri, kalb ve vicdanları kâinatın Yaratıcısı Sâni-i Hakîme çevirip bağlar. Fikirlerin Ona yönelmesi, “itaat ve kayıt” altına girmeyi netice verir. İtaat ve inkıyad ise, ferdi düzen altına alır. Ferdin intizam altına girmesi, hem âilenin, hem de sosyal hayatın mükemmel bir düzene kavuşmasıdır.

İman, imân-ı billâhı, bu da ma’rifetullahı, o da muhabbetullahı gerektirir. Yani, Allah’ı, tabiatta tecellî eden isim ve sıfatlarıyla tanımayı, bilmeyi ve sevmeyi netice verir. Rabbimizi bilirsek, kendimizi tanır ve geliştiririz; nefsimizi terbiye eder ve tekâmül ettiririz. Böylece Kur’ânî ve Peygamberî öğretiler çerçevesinde ruhumuzu tanır, nefsimizi terbiye eder ve hayatımızı programlarsak potansiyel halindeki yeteneklerimizi keşfeder ve fevkalâde geliştiririz. Yâni, “marifetullah” ile aklımızı, “muhabbetullah” ile kalbimizi olgunlaştırır, tekâmül ettiririz. Rûhî tekâmül, bize sayısız ihtiyaçlarımızı ve aczimizi fark ettirip; sonsuz kudret, zenginlik Sahibine dayanarak, ona hakikî “kul/abd” olmaya yönlendirir. Bu ise, bize olağanüstü bir güç/enerji verir.

Çünkü iman hem nurdur hem kuvvettir.
Hakiki imanı elde eden adam tüm kainata meydan okuyabilir.
Allaha emanet olunuz

emircan dedi ki...

katkınız ve katılımınız için çok teşekkür ederim mehmet abi.Allah sizlerden razı olsun ve dahi emsalinizi bol eylesin.Selam,hurmet ve kalbi muhabbetlerimle..

Adsız dedi ki...

selamun aleykum abi,

büyük bir Allah dostunun kapısında şu ayet-i kerime yazıyor: "küllü nefsin zaikatul mevt" her nefis ölümü tadıcıdır..

okuduklarım bana bunu hatırlattı. bir de şu cümleleri derslerde özümsediğini sanıyorsun, belki bir süre daha etkisinde kalıyorsun ama sonra unutuyorsun. gaflet perdeleri iniyor kalbine..

inanan insan nasıl rahat yaşayabilir ki? her anımız sanki arafta gibi..

selamlar.

Adsız dedi ki...

Aleykum selam Hatice hanım,
Mü'mine bu dünyada rahat yoktur malumunuz.Allah bizleri gaflet deryasından muhafaza buyursun.Selamlar.