Çarşamba, Mayıs 16, 2007

DAVETE İCABET

Davete icabet, müslümanların birbirleri üzerindeki haklarından birisidir. Peygamberimiz (s.a.s.): "Müslümanın müslüman üzerinde altı hakkı vardır" buyurdu. Ashab'ın bunların neler olduğunu sormaları üzerine şöyle devam etti: "Karşılaştığın zaman ona selam ver; seni davet ettiği zaman davetine git; senden öğüt istediği zaman ona öğüt ver: aksırdığı zaman "elhamdülillah " derse yerhamükellah (Allah sana rahmet etsin!) de; hasta olduğu zaman onu ziyaret et, öldüğü zaman cenazesinde bulun." (Tirmizî, Edeb,1; Nesâî, Cenâiz, 52; İbn Mâce, Cenâiz. 1)

Efendim ben de bundan bir müddet önce almış olduğum davete icabet etme mukabilinden yarın yolculuğa çıkacağım.Dolayısıyla yaklaşık olarak bir hafta süreyle siz değerli dostlarımdan ayrı kalacağım.Güzergahım inşallah Konya,Isparta,Afyon,Kütahya,İstanbul ve Bursa olacaktır.Yok yok çok yakından tanıdığınız blogların üstadına filan özeniyor değilim.Ben düğüne iştirak etmişken birazda gezeyim,bu fırsatı bir daha zor bulurum düşüncesiyle böyle yolu uzattım biraz.Hem ahbap ve dostları ziyaret,hem davete icabet benimkisi.Allah kabul etsin.Döndüğümde Allah'ın izniyle gördüklerimi,gezdiğim yerleri sizlerlede paylaşmak isterim.

Şimdilik kalın sağlıcakla.Benim yokluğumda bloğumu ziyaretsiz ve yorumsuz bırakmayın :)Allah'a emanet olun.Selamlar..

3 yorum:

mz_Stranger dedi ki...

Yolculuk içinde nice yolculuklar yapıyoruz...
Yolunuz açık, günleriniz nurlu, arabanızın lastikleri tam havasında :-}, gönlünüz her daim huzurlu, sevdikleriniz de yakınınızda olsun hocam...
Hayırlı yolculuklar, hoş dönüşler ola...
Sınavlarım var çok yakında..
Fiili duam yeterli olacak mı bilmiyorum ama kavli duaya çok ihtiyacım olduğundan adım gibi eminim...
Allah'a emanet olunuz...
Selametle...

suveyda dedi ki...

hayırlı yolculuklar emircan bey, iyi eğlenceler.
resimlerle bekliyoruz sizi:)
bloğunuz emin ellerde.

Adsız dedi ki...

Yolun açık ola...
Hayırlı yolculuklar...
Sağlık ve mutluluklar....
Tiz git tiz gel İnşallah...
Gittiginiz yerlere de selamlar...