Cuma, Aralık 14, 2007

HALK İÇİNDE MUTEBER BİR NESNE YOK DEVLET GİBİ OLMAYA DEVLET CİHANDA BİR NEFES SIHHAT GİBİ


Sağlıklı olmak,insan mutluluğu için vazgeçilmez bir unsurdur.Yaklaşık bir haftayı aşkın bir süredir bel fıtığı ağrılarımdan dolayı vaktimi zorunlu olarak sert zemin üzerinde dolayısıyla evde geçirmek durumunda kaldım.Bu zorunlu yatak istirahati;iğneler,ilaçlar,yürüyememek,istediğin gibi hareket edememek bana tekrar sağlığın insan hayatı için ne kadar önem arzettiğini,sağlığın her şeyin başı olduğunu hatırlattı.

Her hasta olduğumda Efendimiz(s.a.v)in şu hadis-i şerifinide hatırlar kendi kendime hayıflanırım; “Beş şeyden evvel beş şeyin kıymetini bil; İhtiyarlık gelmeden önce gençliğin, hasta olmadan önce sıhhatin, fakirlik gelmeden önce zenginliğin, meşguliyetten önce boş vaktin ve ölmeden önce hayatın.” (Buhârî ve Müslim)Hayıflanırım çünkü akabinde hemen efendimizin şu hadisleri beynime hücum eder ve beni titretir; “Kıyamet günü, dört şeyden sual edilmedikçe, kulun ayakları (Rabbinin huzurundan) ayrılamaz: ‘Ömrünü nerede harcadığından, ne amelde bulunduğundan, malını nerede kazandığından ve nereye harcadığından, vücudunu nerede çürüttüğünden.” (Tirmizî, Kıyamet: 1)

Allah cümlemizi sağlığının ve zamanının kıymetini bilen kullarından eylesin.Satırlarımı Efendimizin hastalar için okuduğu şu dua ile tamamlayıp tüm hastalara acil şifalar dileyelim.
"Allah'ım, sen bütün insanların Rabbisin. Bu hastanın ızdırabını gider. Şifa ver. Şifayı veren sensin. Senden başka şifa yaratan yoktur. Ancak senin şifan vardır. Bu kuluna da hastalıktan eser bırakmayacak şekilde şifalar ihsan eyle."

4 yorum:

NESLİ dedi ki...

Amin.hocam geçmiş olsun.Rabbim tüm hasta olanlara şifalar nasip eylesin inşallah.yürekten amin diyorum yazdığınız duaya.ve yaşamımızı boca harcamayanlardan eylesin bizleri de aslında bu bizlerin elinde...sevgiler.

Ali Kahya dedi ki...

geçmiş olsun hocam.

Adsız dedi ki...

Muhterem Hocam tekrar geçmiş olsun
Bilirsiniz, Hastalık, sabun gibi, günahların kirlerini yıkar, temizler. Hastalıklar keffâretü'z-zünub olduğu hadis-i sahihle sabittir. Hem hadiste vardır ki, "Ermiş ağacı silkmekle nasıl meyveleri düşer; İmanlı bir hastanın titremesi de öyle günahları silker."
Dualarınıza kalben amin der ve Rabbimden size de acil şifalar dilerim.
Allaha emanet olunuz.

emircan dedi ki...

Mehmet abi,Ali bey ve Nesli hanım kardeşim,
Hepiniz sağolun,varolun.Allah razı olsun.Selam ve muhabbet ile...