Pazar, Kasım 26, 2006

TEKRAR ÜNİVERSİTE YILLARI

Yıllar sonra tekrar üniversiteli olmak farklı hatta karmaşık bir duygu.Bu bloğu ziyaret edenler benim Medine İslam Üniversitesinden mezun olduğumu bilirler belki.Peki nerden çıktı tekrar üniversite yılları?Lisans üstü filan mı yoksa?Keşke:)Ama kısaca anlatayım isterseniz.

YÖK;mezun olduğumuz yıl değerlendirme neticesinde bizlere "lisans"değil de "önlisansa"eşdeğer denklik belgesi verdi.Tabii bu karar tamamen keyfi,hukuki bir dayanağı olmayan,önyargıyla verilmiş bir karardı.Zaten bizden sonra ki yıllarda mezun olan arkadaşları değerlendirmeye bile almazken;gitgide yelpazeyi daha da genişleterek bu üniversitelerden mezun olupta çeşitli kurumlarda görev alan arkadaşlarımızı bile sıkı bir takip sonucu teker teker tespit edip(!)görevlerinden uzaklaştırdılar.Neyse amacım burada bu zulmü anlatmak değil..sadede gelelim:)

Geçtiğimiz yaz "DGS"'ye girdim.Dikey Geçiş Sınavına yani.Elimde "önlisans"belgesi var ya kapı gibi.Hamdolsun başarılı oldum.Daha sonra da Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesine kaydımı yaptırdım.13 Kasımda da derslerimiz başladı.Yani anlayacağınız şimdi Ank.İlahiyat 3.sınıf öğrencisiyim.İki yıl daha üniversiteliyim.Vatana,millete hayırlı olsun:)

9 yorum:

İbn-i Sina dedi ki...

hayırlı uğurlu olsun! :)

ilim güzel..
beşikten mezara kadar..

Adsız dedi ki...

hayırlı olsun.. inşallah güzel şeylere vesile olur sizin için:)

NeLLy dedi ki...

gercekten zulum bu YOKun yaptigi. gec de olsa hak ettiginiz diplomanizi alacak olusunuz guzel. Allah muvaffak etsin.
ben sizden once mezun olucam galiba ;) gerci oss'ye girmedim diye benim diplomanin da denkligi yok YOK indinde. cik cik cik..

Adsız dedi ki...

yaradan dan başarılar diliyorum sizin için ve hepimiz için...

emircan dedi ki...

Kaf-nun,
Sağol anarshi.nerede,nasıl ıslatalım?Senin emrin olur:)

İbn-i sina,
Sağolun,allah razı olsun.İlim muhakkak güzel.Allah mezara kadar ilim yolundan ayırmasın bizleri.

Un4tunately,
Dilekleriniz için teşekkür ederim.Bu arada bloğuma hoşgeldiniz..

Nelly,
Allah razı olsun.Diplomalar sadece araçtır.Amaç faydalı olabilmektir.
YÖK başlıbaşına bir problem.Zulümlerini anlatmak için burası çok dar gelir:)Sana da muvaffakiyetler dilerim.Ama dikkatli ol denklikte vermezlerse..:)

Hayata gülümse,
Allah razı olsun.Bilmukabele...

Adsız dedi ki...

hocam, bir yakınım da ankara ilahiyat 3. sınıfa dgs ile başladığı için biliyorum, işiniz zor. kitapları üst üste koyduğumuzda boyumu geçecek neredeyse. :P verilen cdleri pek beğenmedim, ne yapılacağını doğru düzgün anlatamamışlar.
bu arada akrabam çok sıkı ders çalışıyor, dişli rakip :P.

emircan dedi ki...

Öncelikle verdiğiniz moral için teşekkür ederim:)cdler noktasında haklısınız,ben de pek beğenmedim.Daha basit bir yöntem bulunabilirdi..
Dişli rakip mi?Ben bloğu filan bırakıyorum,çok sıkı ders çalışmam gerek:)

suveyda dedi ki...

emircan bey, mektepli olmuşsunuz.
hayırlı uğurlu olsun efendim.
memlekete aydın insan lazım sizin gibi.

yökü anlatmayınız efendim zaten, kelime dağarcığı yetmiyor onu anlatmaya.elbet onun içinde gün olup devran dönecek.

siyah kalem, kırmızı kkalem, silgiler benden, umarım ıslatma işinede geç kalmamışımdır, kambersiz düğün olurmu hiç, ben eksiktim şimdi tam oldu:)

emircan dedi ki...

Teşekkürler Suveyda hanım.Ne yapalım.Benim de ömrüm okumakla geçecek bu gidişle.Islatmaya geç kaldın mı bilmiyorum ama birileri bizi fena ıslatıyor:)