Pazar, Şubat 26, 2006

BUGÜN ALLAH İÇİN NE YAPTIN?


Zaman elimizdeki en büyük sermaye.Bizlerse ezelden gelip ebede giden yolcularız ..Ömrümüzü hayr yolunda mı yoksa şer yolunda mı harcıyoruz?Bu hayatda dün yoktur,geçen geçiyor..Hangi kuvvet dünü tekrar yaşatabilir?
"İnsanları ve cinleri ancak bana ibadet etsinler diye yarattım"buyuruyor Cenab-ı Hak..Biz kullar onun emirlerini yerine getirip,yasaklarından sakınarak mı yaşıyoruz?Yoksa vur patlasın çal oynasın felsefesiyle mi hayatımızı idame ettiriyoruz?
Rasulullah efendimiz(sav)bir hadislerinde "kim bir münker(allah'ın hoşnut olmadığı birşey) gördüğünde onu eliyle,gücü yetmiyorsa diliyle değiştirsin.Ona da gücü yetmiyorsa o münkere kalbiyle en azından buğzetsin.O da imanın en zayıfıdır"buyurmuşlardır..
Bir başka hadislerin de "Allah beni göz açıp kapayıncaya kadar dahi nefsimle başbaşa bırakmasın"buyurmuşlardır..
Acaba Allah'ın hoşnut olmadığı bir durumla karşılaştığımızda en azından bir birey olarak tepkimizi koyabiliyor muyuz?Yoksa nefsimizle başbaşa yaşamaya devam mı ediyoruz?
Her gece kafamızı yastığa koyduğumuzda en azından bir kez olsun kendi kendimize düşünelim ve kendimize soralım:"Bugün Allah için ne yaptın?"Selamlar...

2 yorum:

Bâd-ı Sabâ dedi ki...

Bugün Allah için ne yaptın?

Burdaki için ifadesi, Allah'ı mutlu edebilecek eylem ve hareketleri nitelemek gayesşyle kullanılabiliyor olabilir.

Fakat bu anlamın eksik ve hatta hatalı olabileceği mevzusu üzerinde durmaktayım.

Zira bence, için ifadesi cümleye Allah'a ulaşma çabaları anlamını nitelemektedir.

Sınavdan 100 almak için ne yaptın der gibi mesela :-)

Allah için yaşamak...

Adsız dedi ki...

Allah'ın rızasını kazanmak adına ne yaptın?olabilir..